Buitenwerk!

Van 17 t/m 21 augustus
Maximaal 6 deelnemers
Zwitserland, Berner Alpen

Trainers:
Han de Hair
Yvonne Kerkhof

Bergavontuur Zwitserland

Een bergtocht waarin je jezelf ruimte geeft. In de overweldigende setting van granieten rotswanden, sneeuw, gletsjers en de beijsde toppen van de Berner Alpen maken we een fantastische tour waarbij we juist die rots, sneeuw en ijs niet gaan mijden. En passant gaan we op zoek naar wat jou drijft, waarom je de keuzes maakt die je maakt en of die keuzes stroken met wat voor jou echt belangrijk is. Ver weg van de waan van de dag, offline en levend vanuit je rugzak ontstaat een dialoog met jezelf, loop je tegen mentale of fysieke uitdagingen aan en zul je steeds voor keuzes komen te staan. Durf je jezelf over te geven aan deze betoverende wereld waarin controle een illusie is en durf je de gedachte aan dat de realiteit zich juist niet laat controleren?
Een week lang meeveren met de elementen, laat jezelf overdonderen en imponeren en kies je eigen weg in dat weergaloze en daverende geweld!

Voor wie?

Deze reis is voor iedereen die flexibeler en meer ontspannen om wil leren gaan met de normale dagelijkse realiteit. Antwoorden vinden op de persoonlijke en/of zakelijke uitdagingen die dichter staan bij je gevoel, verder weg bij het “heilige moeten”.

Dus ben je op zoek naar

  • een fantastische ervaring in een magistrale omgeving
  • meer rust en ruimte in je hoofd
  • het vertrouwen om vaker van gebaande paden af te durven wijken
  • het geloof om je eigen kunnen te vergroten
  • het lef om met meer humor naar jezelf te kunnen kijken

twijfel dan niet en schrijf je nu in!

De praktijk

Natuurlijk hebben we een planning maar een tocht in de bergen laat zich niet vaak van uur tot uur regisseren. Dat laat onverlet dat we in ieder geval een aantal elementen zeker in willen bouwen. We zullen (gezekerd) klimmen in rotsachtig terrein, we gaan gletsjers oversteken en zullen zeker ook kijken of we hier en daar een interessante top kunnen beklimmen. Slapen doen we in berghutten en de hutten in dit gebied zijn klein en heel erg sfeervol, een ervaring op zich. Afhankelijk van wat we die dag gaan doen is er meer of minder fysieke rust ingebouwd waarin we met opdrachten aan de slag gaan. Tijd voor reflectie maar zeker ook ontspanning en ontmoeting en natuurlijk ook ruimte voor jezelf. Improviseren zal eerder regel dan uitzondering zijn wat de reis extra interessant en boeiend zal maken. Ervaringen buiten je comfort zone geven ruimte voor groei, saamhorigheid en samenwerking. Tijdens deze expeditie neemt ‘durven doen’ dan ook een belangrijke plaats in.

De ongerepte natuur

Is de plek waar je je nederig voelt, je stil maakt ook diep vanbinnen. Ze geeft je de kans om los te komen van vastgeroeste ideeën en patronen die je misschien wel belemmeren om de stappen te zetten die echt bij je passen. Uiteindelijk gaat het erom dat je beseft dat je in alles wat je doet de verantwoordelijkheid hebt voor je eigen gedrag/de keuze hebt je eigen antwoord te kiezen.

We starten met een persoonlijke intake in Nederland, waarin we je leervraag verkennen en samen je doelen voor de reis vaststellen. Daarna ontmoeten wij elkaar weer in Zwitserland, waar het werkelijke avontuur begint.

Wat levert het je op?

Deze tocht helpt je om op een andere manier naar jezelf te gaan kijken. Je neemt meer afstand van je denken, waardoor er ruimte ontstaat om jezelf werkelijk te horen. De ervaringen die je opdoet vergroten je zelfinzicht, verrijken je vaardigheden en leren je hoe op een andere manier met jezelf en de wereld om je heen in verbinding kunt staan, zodat je je eigen leven kunt leiden in plaats van je door je leven te laten leiden.

Informatie en aanmelding

Behoefte aan meer informatie of direct aanmelden? Vul dan nu onderstaand contactformulier in en we komen snel bij je terug.

Kosten en vergoedingen

De kosten bedragen € X (exclusief vervoer naar en van Zwitserland). In de reissom zijn alle lokale reis- en verblijfskosten inbegrepen.

Het kan zijn dat je een deel of het geheel van dit traject vergoed kunt krijgen vanuit een Persoonlijk Ontwikkelbudget van je werkgever. Informeer hiernaar bij HR of je leidinggevende.

Voor zelfstandig ondernemers zijn de kosten van de expeditie zakelijke kosten als je deelneemt vanuit een zakelijk motief.