nieuws & inspiratie

Een nieuwe naam voor ons bureau

Lies Pol + Partners wordt Yvonne Kerkhof + Partners. Hetzelfde bureau, met dezelfde diensten alleen met een andere frontvrouw. Lies en Yvonne vertellen in dit interview over het hoe en waarom van deze verandering.

Was het een lastig besluit?
Lies: ‘Uiteindelijk niet. Ik ben al een tijdje bezig met nadenken over afbouwen, veel van mijn relaties weten dat ook. Wat het voor mij makkelijker maakt is dat ik in de nieuwe opzet de dingen kan blijven doen die ik leuk vind en waar ik goed in ben. Ik ben in mijn werk altijd heel erg gegaan voor duurzame relaties. Die relaties blijf ik onderhouden. Toen ik ging nadenken over een opvolger kwam Yvonne al snel in beeld. Zij is degene die qua visie en aanpak het dichtst bij mij staat, het idee van mensen laten nadenken over hun loopbaan en daarbij de connectie maken met de arbeidsmarkt. Dat is en blijft onze kracht.’

Er verandert dus niets aan de visie en aanpak van het bureau?
Yvonne: ‘Nee, nadenken over je loopbaan betekent voor mij positie bepalen, het expliciet woorden geven aan waar jij voor staat en waar jij voor gaat. Daar hoort ook de arbeidsmarkt bij. Je moet weten wat jij daarin te doen hebt. Met die visie en aanpak hebben we als bureau een naam opgebouwd, met partners die ieder hun eigen expertise hebben. Wat we allemaal gemeen hebben is hoogwaardig en solide vakmanschap. Dat hoge niveau houden we en blijven we verder ontwikkelen, dat is mijn inzet. Het enige verschil is dat ik nu daarbij het boegbeeld ben.’

Zien jullie de arbeidsmarkt ook veranderen?
Lies: ‘Die is en blijft enorm in verandering natuurlijk. Ik heb niet alle zicht op de toekomst maar het zal alleen maar steeds belangrijker worden dat je je eigen positie in de markt kunt bepalen. Je hebt naast je baan een loopbaan, zeg ik altijd. Ook nu het economisch goed gaat moet je voorbereid zijn. Ik zie bijvoorbeeld veel hoogopgeleide mensen die wel courant zijn maar niet goed voorbereid, ze zijn niet klaar voor de arbeidsmarkt, klaar om de stap te zetten als ze worden gevraagd. Ze hebben hun professionele identiteit niet scherp.’

Yvonne: ‘Klopt, het vakmanschap is dan wel op orde, maar op de vraag waar hun onderscheidende vermogen en hun toegevoegde waarde liggen, blijft het vaak stil. Voorbereid zijn betekent dat je zicht hebt op jouw ‘eigenheid’, dat je weet wat je talenten en drijfveren zijn. En ook dat je weet waar het naar toe gaat in jouw vakgebied en wat jij te doen hebt om niet alleen nu, maar ook in de toekomst interessant te blijven op de arbeidsmarkt. Dit vinden mensen ingewikkelde vragen. Maar je moet altijd bezig zijn met je loopbaan. Het maakt niet uit waar je begint, als je maar begint.’

Vinden werkgevers dat ook?
Yvonne: ‘Ook werkgevers hebben een klus te klaren: Hoe haal ik op deze krappe arbeidsmarkt de juiste mensen binnen en hou ik ze? Ook voor hen is het dus goed dat mensen scherp hebben waar je ze voor moet hebben. Gelukkig is er nu weer ruimte om daar bijvoorbeeld via ontwikkelbudgetten aan te werken. Al zal er altijd een zekere mismatch blijven.’

Lies: ‘Zo is er door de conjunctuur heen ook altijd een behoefte aan outplacementtrajecten of aan expertise om mensen met een wat ingewikkelder loopbaanvraag te kunnen ondersteunen. Precies waar ons bureau goed in is.’

Wat betreft die expertise: hoe vinden jullie elkaar als partners?
Yvonne: ‘We hebben allemaal onze eigen expertise en focus. Elk traject is maatwerk. Als er een vraag binnenkomt bekijken we altijd met elkaar wie de beste persoon is om iemand te begeleiden.’

Lies: ‘Ik blijf me bijvoorbeeld richten op werkfit-trajecten. Voor mensen een plek in een organisatie vinden om tijdelijk mee te draaien en weer ‘werkfit’ te worden zoals wij dat noemen. Soms hebben mensen een andere plek nodig om weer te voelen wat ze aan talenten in huis hebben, wat ze kunnen en wat hun toegevoegde waarde is.’

Gaan jullie als bureau ook nog nieuwe accenten leggen wat betreft de dienstverlening?
Yvonne: ‘We blijven doen waar we goed in zijn, wat ik wel wil is ons aanbod op het gebied van workshops wat structureler maken. In de vorm van een programma, waarbij er elk kwartaal een nieuw aanbod is, afhankelijk van de behoefte. Deze workshops en trainingen krijgen ook een open inschrijving. Zodat ook medewerkers van andere organisaties, bijvoorbeeld de OWO-Gemeenten waar ik nu als loopbaanadviseur vast voor werk, mee kunnen doen. Zo blijven we ook als Yvonne Kerkhof + Partners net als onze cliënten altijd nieuwe stappen zetten!’

Lies: ‘Ik heb erg veel zin in mijn bescheidener rol waarin ik me helemaal kan richten op de wat ingewikkelder trajecten en loopbaanvragen. En wat meer tijd voor mezelf is natuurlijk heerlijk!’